the

Te til enhver hyggestund

Te til enhver hyggestund

En god og velsmagende kop te passer i mange sammenhænge. Hvis du lige er kommet hjem fra arbejde og trænger til at slappe lidt af med en kop te, hvis du har gæster på besøg og gerne vil servere noget varmt, eller hvis du er syg og skal have noget lindrende til din hals. 

Er du også den store teelsker? Så skal du læse med her. For i denne lille artikel skal det nemlig kun handle om te. Måske finder du ud af noget, som du ikke vidste i forvejen. 

To vigtige faktorer, for at lave en god kop te er temperatur og trækketid. Trækker din te for længe, eller bliver den lavet ved for høj en temperatur, så kan du bl.a. risikere, at din te bliver lidt for bitter. 

Lad os først lige se på, hvilke slags te, der findes. De klassiske typer af te er grøn te, hvid te, sort te og Oolong te. Fælles for disse slags te er, at de alle er lavet på bladene fra den oprindelige teplante “Camellia Cinensis”. Du kender sikkert også te som urtete, frugtte og rooibos te, men hvis det skal være helt korrekt, så er det ikke rigtig te, fordi de ikke indeholder blade fra teplanten. Alligvel kalder vi det for te, fordi det anvendes på samme måde – og så måske for nemhedens skyld. 

Grøn te er tørrede blade fra teplanten. Denne te skal laves ved 75-80 grader og trække i ca. 2-4 min. Grøn te siges at være godt til at forebygge forskellige kræftsygdomme. 

Hvid te har en mild og cremet smag. Den laves af de helt friske skud, som teplanten skyder om foråret, inden buksen går i blomst. Hvid te skal laves ved 80-85 grader og trække i ca. 2-5 min. 

Sort te er egentlig grøn te, men her er de tørrede blade også oxideret. Deraf den sorte farve og den kraftige smag. Sort te skal laves med friskkogt vand og skal trække i ca. 2-5 min. 

Oolong er smagsmæssigt en mellemting mellem grøn te og sort te. Oolong te har et lavt indhold af koffein, så den kan godt trække længe uden at blive bitter. Den skal laves ved 80-85 grader. 

Hos Carstensens tehandel kan du finde et bredt udvalg af alle forskellige slags te, så du kan helt sikkert finde noget, der falder i din smag. Også selvom det ikke er “rigtig te”.