Brygudstyr

Smagen af hjemmebryg

Smagen af hjemmebryg

Der er ikke noget bedre på en varm sommerdag end en kold øl og hygge ved grillen. Enhver mands – eller drengerøvs – drøm vil mange mene. Jeg ville bare gerne toppe den oplevelse og gøre den endnu mere ekstra. Ikke bare min egen marinade til kødet, nej, det skulle være vildere end det. Til sommer skulle der være kolde og hjemmebryggede øl på bordet. Så jeg måtte lige finde ud af, hvordan det skulle gøres. Det skulle være en overraskelse, for hvis jeg nu ikke kunne klare jobbet, så ville der vist være en håneret, jeg ikke lige kunne overskue.

Det kræver det rette udstyr

Jeg fandt en blog på nettet, og jeg fik sat mig til rette for at læse. Masser af gode råd til nybegyndere, lige som det var dem, der delte ud af idéer til egne opskrifter. Så meget viden samlet et sted, og jeg fik hurtigt det indtryk, at det her var en opgave, jeg sagtens ville kunne påtage mig, og med det resultat, at der ville være hjemmebryg til grillen.

Så det var med at få fat på udstyr og ingredienser, så jeg kunne komme i gang hurtigst muligt. Gennem bloggen havde jeg fundet en hjemmeside, der kunne levere. Jeg valgte derfor at følge de mange gode råd og bestilte brygudstyr samt en all-grain pakke. Jeg havde besluttet mig for at starte med tørgær og en frisk hvedeøl.

Jeg valgte også at følge guiden til punkt og prikke. Det gav ikke mening andet. For det første fordi den var udførlig, for det andet fordi jeg var en rookie. Det viste sig at give mere end god mening, for det gav rigtig god øl. Her vil jeg lige prale, for det var ikke bare god øl, det var den bedste øl i mands minde. Den skal serveres for drengene snarest.