roiboos te

Nærmest magiske planter

Nærmest magiske planter

Planter og urter har længe haft en magisk kraft. De kan helbrede alskens lidelser og ulykker, hekse brugte dem, men kirkens mænd lige så. Om ikke andet, så smager rigtig mange af dem godt, men de fleste bruges i madlavningen nu om dage. Der er dog dem, der stadig bruges på samme måde som te. På grund af deres smag som bare passer perfekt sammen med kogt vand. Men urtete lyder på en eller anden måde vildt sundt og samtidig lidt kedeligt. Det er bestemt ikke usundt, men kedeligt er det absolut heller ikke. Det er smagfulde oplevelser, som jeg nyder rigtig meget. Og i modsætning til almindelig te, så er der ikke skyggen af koffein her. Perfekt til gravide og bare til dem, der gerne vil kunne sove om natten.

For mig er det smagen af hygge og nydelse

Det meste er grønt eller sort. Måske med en snert af gul. Det er de farver, der forventes af både te, men også urtete. Det er farver, der findes i blade og i rødder, og derfor forbindes det af os alle med te. Men te kan også være rød. Det er den i Sydafrika, hvor den lokale, varme drik hedder rooibos te. Da jeg opdagede den første gang, følte jeg, at jeg næsten allerede kunne smage dens farve.

For farven er virkelig noget særligt. Den er nemlig rød som intet andet. Som flydende rubiner. Smagen er også helt sin egen. Som den sydlige del af Afrika, smuk og unik. Det er nu en te, denne rooibos te, jeg ikke kan undvære. Smagen tiltaler mig på helt samme måde som farven, og der er noget meget eksotisk over at kunne hælde en lille bid af Afrika op i min kop, når jeg har lyst til at hygge og slappe af efter en lang dag.