Politikenbooks

Hyggetid er læsetid

Vinter i Danmark betyder unægteligt kulde, slud og regn i massevis. Men heldigvis betyder det også en sæson, som byder på timer tilbragt indendørs i varmen og i familiens gode selskab. Denne vinterhyggen er efterhånden faldet over Danmark – og hvad fuldender billedet af hjemlig komfort bedre end at fordybe sig i en god bog, med varm te eller kaffe på kanden og et tæppe omkring sig?

For læsetid er hyggetid, og hyggetid er læsetid. Og en god læseoplevelse tager selvfølgelig udgangspunkt i en god bog. Men selv de mest garvede litteraturkendere og -læsere vil kunne nikke genkendende til følelsen af, at man mangler en ny og spændende bog at læse i. Og her kommer internettet ind i billedet. For der er fyldt med blogs og artikler derude, som kan give fornyet læselyst og inspiration, når man er kørt tør i de samme gamle titler, genrer eller forfattere. For lige så dejligt som det kan være at genlæse en favorit, kan det være at opdage en ny yndlingsgenre eller -forfatter. 

En blog, som indeholder artikler, der spænder bredt og anbefaler mange forskellige typer af bøger, er http://ebog-info.dk/. Her kan man læse om udgivelser, der lige så vel som i den fysiske udgave, også kan købes som e-bog og/eller lydbog på siden Riidr.dk Riidr er en populær og succesfuld udbyder af ebøger og lydbøger på Android-telefoner og -tablets, iPhones, iPads og iPods – der er altså rig mulighed for at være med på denne nye måde at nyde litteratur på.

For med e-bøger og lydbøger åbner der sig nye muligheder for fans af gode og velskrevne historier. Med en lydbog kan man eksempelvis få læst op imens man laver mad, kører bil, sidder i bussen eller rydder op. Mulighederne for at bringe litteraturen ind i hverdagen er uendelige. Ligeledes er tilfældet med e-bøger, som man med Riidr’s app – sammen med lydbøgerne – altid har med sig i lommen, hvor end man også har sin telefon. Pludselig er det let – rent bogstavelig talt – at få litteraturen med i kufferten på ferien, og man behøver desuden aldrig at bekymre sig om at løbe tør for underholdning.

Uanset hvor eller hvornår har du hundredevis af spændende titler i lommen med Riidr, og ønsker du at få anbefalinger omkring det, der udbydes på siden, så besøg ebog-info.dk og bliv forelsket i din næste yndlingsbog.